Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Wijzevrouw

Wijzevrouw

foto Ellen van den Bouwhuysen

Aan alle vrouwen, partners van vrouwen, zorgverleners van vrouwen en opvoeders van vrouwen: luister, leer, wees achtereenvolgens verbaasd, geraakt, opstandig, gesterkt, bewust, en diep verbonden. En deel verder. Razend interessante en relevante reeks over het taboe dat 'de overgang' heet, en dezelfde transformatieve kracht, gedeelde wijsheid en doorvoelde (zelf)zorg verdient als elke rechtgeaarde rite de passage.
Sarah Keymeulen

Ik kan jullie niet genoeg bedanken om jullie FANTASTISCHE podcast. Zo ongelooflijk nagel op de kop. Ik stuur hem door naar elke vrouw die ik ken en ik krijg er ongelooflijk veel positieve reacties door.
Annelies Deviaene

Als psycholoog/lichaamsgerichte psychotherapeut heb ik jullie podcast al aan diverse van mijn cliënten aanbevolen die kampen met pre-menopauze klachten en daarvan helemaal ondersteboven zijn. Ze worden van de ene dokter naar de andere gestuurd, krijgen hormonale behandelingen, maar er is weinig begrip voor het emotionele aspect. Vaak worden ze doorverwezen door artsen wegens burn-out of depressie.Het is voor hen dan ook een hele verademing om te horen dat ze niet alleen zijn en dat er ook een ander verhaal is. Eindelijk voelen ze zich gezien.
Veerle Huygen

Met veel plezier heb ik deze week, samen met mijn vrouw, geluisterd naar je podcast van 'Wijzevrouw'. Alle aflevering zijn de revue gepasseerd op weg naar de Franse kust. Leerrijk, ontluisterend, maar vooral hoopvol. Doemscenario's die toch wel wat minder doemend op de loer liggen.
Tom Devolder

Wijzevrouw, een podcast over zowel het mysterie als de wetenschap van het vrouwenlijf onderweg naar een nieuwe fase in de rijkdom van een cyclisch bestaan. Een absolute eye-opener voor alle vrouwen en alle mannen die dichter bij zichzelf en elkaar willen komen. 
Cindy Quanten

Als yogateacher en organisator van vrouwencirkels en vrouwentrips kan ik deze afleveringen alleen maar aanraden aan iedere vrouw en iedere man,om het taboe rond menopauze te doorbreken, om de transformatie te begrijpen en te eren en vooral te zien en voelen wat een kracht in ons ‘ vrouw zijn’ aanwezig is.
Nathalie Bonte

Luisteren maar naar die podcast (die je in de opmerkingen terugvindt) over het avontuur van het ouder worden als vrouw, waarin zowel het medisch, spiritueel als het emotioneel luik wordt belicht op een onderbouwde en humoristische manier zodat we met zijn allen weer gaan beseffen welke mooie geschenken op de wereld liggen te wachten wanneer we als vrouwen heel bewust en doorleefd dat hobbelig pad zouden bewandelen.
Eveline Verleye

O My Goddesses! Wat een wijze podcast! Wat een team! De sound, de inhoud, de verschillende manieren waarop de opnames verwerkt werden. Dit is echt top!
Greet Luypaert

Als 42-jarige vrouw, die twee jaar geleden ook mama is geworden, kreeg ik EIN DE LIJK de nodige informatie die bijna zong naar mijn intuïtie om te begrijpen wat er met me aan het gebeuren is. In mijn enthousiasme heb ik de link naar je podcast opgenomen in mijn nieuwsbrief en graag help ik je werk mee verspreiden.
Katrien Debevere

Wat een schat aan (h)erkenning dat jullie op deze manier brengen en bieden, echt... Als ik dit een jaar geleden zou gehoord hebben, zou ik veel meer voor mezelf hebben durven opkomen denk ik, zelfs bij m'n huisarts was het een gevecht om gehoord te worden... ik maak met veel plezier mee reclame voor jullie podcast.
Lore Verdin

Wauw, zo dankbaar met deze podcast! Een must om naar te luisteren voor vrouwen van alle leeftijden - en zet maar luid genoeg dat de mannen, zoons, buren kunnen meeluisteren
Emmy Schockaert