Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Wijzevrouw

Wijzevrouw

Eens je als vrouw de veertig voorbij bent, drijft de menopauze als een donkere wolk boven je uit. Straks dreigt uitdroging en verminderd libido en ben je zo’n beetje afgeschreven. 

Maar dat kan toch niet het volledige plaatje zijn? Is die fameuze overgang ook geen transformatie naar een opwindende nieuwe fase? 

Schrijver Eva De Groote en therapeut Isabel De Waele menstrueren nog maar komen in de buurt van de gevreesde overgang. In deze podcast gaan ze op zoek naar antwoorden en trekken ze onder andere naar een gynaecoloog, een menopauzespecialist, een herborist, een energetisch werker en een seksshop. Onderweg documenteren ze ook hun eigen verwachtingen en verwonderingen.

Wijzevrouw, een podcast voor de oren van vrouwen maar ook voor die van echtgenoten, buren, collega's, dochters, moeders, vrienden, minnaars en de bakker om de hoek.

Luister hier naar de trailer

Wijzevrouw is een audioproject in zes afleveringen van Selkie, de audiomakerij van Ruben Nachtergaele en Eva De Groote en wordt ondersteund door Vlaams Audiovisueel Fonds en Helan Ziekenfonds. Steun hier de crowdfunding voor het nog ontbrekend stuk budget.

Vanaf 21 oktober 2022 kan je de podcast gratis beluisteren op alle gekende podcastingplatforms. Spread the word!