Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Ziel

Ziel

beeld: Randall Casaer

Onzichtbaar. Onmeetbaar. Onbestaand? Audiomakerij Selkie trekt op pad om het domein van de ziel in kaart te brengen. Hebben mensen een ziel? Hebben dingen een ziel? Hoe kom je tot het ervaren van eenheidsbewustzijn? Kan je dat bewust opzoeken? Wat is extase bekeken vanuit wetenschappelijk perspectief? Kan seksuele energie een poort vormen naar diepe zielservaringen? Wat gebeurt er als we sterven?

De luisteraar schuift mee aan tafel met filosofen, wetenschappers, zen beoefenaars, psychonauten, kunstenaars en druïdische helers, en wordt onderweg ook uitgenodigd in bijzondere audiolandschappen voor kleine oefeningen van zielsexploratie.

De eerste aflevering van Ziel, het nieuwe project van Audiomakerij Selkie, werd voorgesteld in avant-premiere op het Artefact festival van STUK Leuven in juni 2023. Op 28 september is er de officiële lancering in CC De Herbakker in de vorm van een talk met Eva De Groote en Randall Casaer en muzikale intermezzo's door Ruben Nachtergaele (gratis mits reservering). Op 11 november kan je ons ontdekken in een live luistersessie op het DS Podcast Festival in Oostende.

Ziel is een langlopend project van Selkie, de eerste drie afleveringen zullen in het najaar van 2023 te beluisteren zijn.

Deze reeks van drie is mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van STUK, Huis voor Dans, Beeld en Geluid en CC De Herbakker.

Luister hier naar de trailer