Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Baanbrekers

Baanbrekers

‘Baanbrekers’ is een langzaam boek waarin we via diepgravende gesprekken en analoge foto’s in het leven van negen bijzondere mensen duiken. Stuk voor stuk geven ze het beste van zichzelf in de zorg voor anderen, elk op hun unieke, vaak niet-conventionele manier. We leren wat hen drijft en waar ze elke dag opnieuw de moed vandaan halen om hun roeping te volgen en te blijven geloven in hun vaak innovatieve of alternatieve aanpak. Telkens met die onvermoeibare gedrevenheid, authenticiteit en veerkracht die hen kenmerkt. Een boek voor op je nachtkastje dat je mag raken, aan-raken, ontroeren en inspireren.

Voor deze publicatie ging ik in gesprek met Francis Arickx, Bram ter Harmsel, Renaat Steurbaut, Lieve Claeren, Fonne, Randall Casaer, Edmée Steenken, Karin Ludwig en Philippe Verbessem. Tijdens de interviews verkende Eva Peeters de omgeving van de gesprekspartner in analoge beelden. 

Dit boek werd gemaakt in opdracht van Innosens en verscheen in december 2019 in een oplage van 1000 exemplaren. Katrien Annys maakte het boekontwerp.