Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

De architect in 2050

De architect in 2050

De klimaatverandering, de transitie naar een fossielvrije samenleving en de toenemende socio-economische ongelijkheid stelt ons voor gigantische uitdagingen, en dit onder een enorme tijdsdruk. Maar deze scharnierperiode brengt ook ongeziene kansen. Het groeiende bewustzijn rond de kwetsbaarheid van ons ecosysteem zet aan als nooit tevoren om kennis te delen over sectoren en disciplines heen, om innovatieve samenwerkingsverbanden op te zoeken, en om werkelijk te gaan streven naar een wereld van leven en wonen in een nieuwe en duurzame balans met de omgeving.
Wat betekent dit voor het beroep van de architect?
Hoe kunnen we een toekomstgerichte visie ontwikkelen?
Wat is de rol van de architect in 2050?
Delphine Hesters en ik zetten samen met Netwerk Architecten Vlaanderen een traject op rond deze vragen met als hoogtepunt een co-creatieve driedaagse expeditie. Een groep van dertig gedreven deelnemers voer op 23 september 2021 uit om twee dagen later weer aan te meren met aan boord de krijtlijnen van een toekomstvisie. Kathleen Melis kwam één dag meefaciliteren.

Meer info over het voortraject met oa interviews met Serge de Gheldere, Stephanie van Gulijk, Joachim De Declerck en Hans Wamelink vind je hier