Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Na de regen

Na de regen

Na de regen is een verhaal over verlies, liefde en de zoektocht naar stilte in een oorverdovende wereld.

Mijn debuutroman Na de regen verscheen bij Manteau (Standaard Uitgeverij) in april 2018. Het is intussen uitverkocht maar ik heb zelf nog een kleine stock, je kan het dus bij mij nog verkrijgen via mijn webshop.

Reacties:

Als de regen plenst verschijnt vaak een traan in de ooghoek van Siri. Verdriet om haar weggerukte moeder, dat opgesloten zit in de diepe kerkers van haar binnenkant. Alleen opgroeien is bepalend voor haar verdere leven, haar relaties en ambities. Siri wordt geluidskunstenaar – sterke ervaringen in dit werk doen haar terugkeren naar haar wortels. Ze herstelt de band met het verleden en legt een nieuwe basis voor de toekomst. Siri is de figuur die een onzichtbare draad legt naar andere personages in dit boek. Verhalen van onvoltooide, afgebroken, twijfelend beginnende of aarzelend eindigende relaties weet de auteur te beschrijven vanuit kracht en kunnen. Eva De Groote verstaat de kunst om in de verhaallijn perspectief te geven aan elke individuele geschiedenis. Met mondjesmaat worden stukjes uit de puzzel prijsgegeven. Op die manier blijft het verhaal boeiend en krijgt het een verrassende plot. Een veelbelovend debuut.
Geert Vandamme

Ook de manier waarop Siri naar haar omgeving luistert voor haar werk wordt goed weergegeven in het boek. Je kunt bijna horen wat ze heeft gemaakt, zo goed is het omschreven. Door deze omschrijvingen wordt het boek bijna een 4d ervaring (…) Na de regen is zeker een aanrader voor een breed publiek en een mooi begin van een schrijverscarrière.
Charity van Tienen

Haar taal is ‘zwierig’ en zinnen springen eruit door de prachtige woorden waarmee ze gevormd zijn. De zinnen zijn niet alleen beeldend, de gesprekken en geluiden ruisen nog lang na in je oren, omdat ze zo levensecht worden beschreven.
Kim Saris

Ik heb er o zo van genoten. Van de beeldtaal, van de verhaallijn, van de personages, van de kleuren en geluiden, van de gelaagdheid tot het energetische toe... ik voelde me helemaal wegzakken in het verhaal, en vond het heerlijk me te mogen laten drijven op de stroming die door je boek gaat. Met spijt in het hart was ik aan de laatste bladzijde toe... en wat ben ik blij dat ik niet te lang hoef te wachten op jouw volgende boek! 
Katleen Schepers

Ik ben overdonderd. Vanaf de eerste woorden heb je me met dezelfde cadans meegevoerd in een fijngevoeligheid die puur en kwetsbaar en mooi en zeldzaam is.
Johan Louncke

Ik genoot van je poëtische taal en vondsten, van de rol van het geluid en de haarlokken, van de originele personen en plekken, van de groei die ze doormaken en hoe dat inspireert, en van alles en iedereen samen in de bus.
Uus Knops

Een subtiele, gevoelige roman.
Sigrid Bousset

Het leest als een trein en het leest lichtvoetig wat verbazend is voor een verhaal met zoveel diepgang en menselijk gewrocht.
Lode Devos

Wat een GOED boek man!Hoe zalig om tijdens een mooie wandeling al uit te kijken naar het boek dat bij de kachel op je wacht. Dat was jaren geleden!Voor alle liefhebbers van Griet Op de Beeck, koop dit boek!
Mme Zsazsa

Het mag hier direct worden gesteld: precies deze passages waarin Eva De Groote peilt naar de drijfveren van de artistieke creatie weten ook echt te boeien. Dat de moeder van Siri bij een ongeval tijdens een hevig onweer is omgekomen, verklaart haar obsessie voor alles wat met regen te maken heeft: 'Voor Siri was het alsof iedere fikse regenbui een tijdelijke poort onthulde, tussen haar wereld en de wereld waar haar moeder nu huisde. Als het regende, was er een verbinding mogelijk.'
Jooris van Hulle

Een aanrader!
Katrien De Winne

Even laten weten dat ik je boek heb verslonden. Voor mij was het een page turner. Ik kijk al uit naar het volgende!
Lara Besard

Wat een mooi universum heb je gecreëerd. Knap opgebouwd en verwoord.
Patrick Loobuyck

De grote kracht van het boek ligt ook in zijn ontelbare subtiele en rake beschrijvingen, dus zijn taal- en beeldenrijkdom, zowel op het gewone dagdagelijkse als op het psychologische vlak.
Guido De Groote

Ik heb je boek in 1 teug en met veel ontroering gelezen. Knap!
Barbara Verhaeghe

In de halfschaduw van het bos – jawel het Zonienwoud, maar ik wist niet dat mijn geliefd Brussels woud een rol zou spelen – heb ik je boek uitgelezen. Ik heb gelezen, geluisterd, genoten, gehuild…wat een mooie zondag heb je mij gegeven.
Peter Lombaert

De gedachten en gevoelens van Siri beschrijf je krachtig, plastisch en heftig alsof het lichaam een machine is, waarmee de eigenaar steeds handelt om de strijd die gevoelens oproepen aan te gaan.
Carolien Hondius

Je hebt me meer dan een keer geraakt en bij momenten stevig ontroerd. Je penseelt trefzeker herkenbare observaties en gevoelens. Ik zie uit naar je volgend boek!
Peter Aerts

Dit boek is een luisterend oor. En wat voor een. Een lust voor hart en oor.
Joris Hessels

Presentaties:

12/9/20 - presentatie in de bibliotheek van Merelbeke (vervangen door online actie omwille van corona)
27/4/19 - presentatie samen met Daan Esch - Standaard Boekhandel Gent Zuid
22/12/18 - presentatie samen met Peter Terrin, Lara Taveire en Johan de Boose - Literair winterpunt Herzele
27/11/18 - presentatie op Vers Bloed - Standaard Boekhandel Turnhout
1/11/18 - presentatie samen met Lara Taveirne - Boekenbeurs Antwerpen
20/4/18 - boeklancering - Kunstencentrum Vooruit Gent