Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Info

In het eerste deel van mijn loopbaan was ik als curator en organisator verbonden aan Kunstencentrum Vooruit. Later stond ik mee aan de doopvont van Timelab, een experimenteel stadslabo dat de rol van de kunsten in de samenleving bevraagt. Sinds 2017 ben ik onafhankelijk aan de slag, als schrijver en audiomaker. Mijn literair debuut Na de regen verscheen in 2018 bij Manteau (Standaard Uitgeverij). De opvolger Grond kwam uit in 2021 in een dubbelluik met de podcast Nabij.

Als audiomaker werk ik meestal samen met muzikant en geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele. We ontwikkelen audioreizen waarin we vrijelijk aan de slag gaan met muziek, geluid en tekst. Daarnaast maken we graag podcasts in opdracht, over thematieken die prikkelen of mensen die ons nieuwsgierig maken. 

Als facilitator en procesbegeleider werk ik vaak samen met Eva Peeters, Barbara Raes en Kathleen Melis. We initiëerden samen Sídhe, een experimenteerplatform voor kunst en transformatie. 

Als interviewer doe ik regelmatig reeksen in opdracht en maak ik graag portretten.

Ik sta open voor nieuwe opdrachten, zeker als die binnen mijn interessesfeer vallen: kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

 

 

Contact

+32 (0)497 52 88 05

contact@evadegroote.beNieuwsbrief

Interesse om op onregelmatige basis nieuws te ontvangen? Schrijf je hier in ...