Eva De Groote is maker, moderator en facilitator.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Info

Als jong veulen ging ik aan de slag bij Kunstencentrum Vooruit, ik startte in het programma ‘experimentele muziek’ en groeide uit tot curator in de beeldende kunst, met een specialisatie in geluidskunst en mediakunsten. Samen met fantastische collega’s ontwikkelde ik genre-overschrijdende festivalformats zoals onder meer Almost Cinema (ism Filmfestival Gent) en Electrified (ism SMAK). Tijdens mijn jaren in Vooruit had ik de eer en het genoegen om tientallen kunstenaars uit te nodigen en te begeleiden bij hun presentaties. Verschillende van de projecten vonden weerklank in de stad en in de media. Bijvoorbeeld Fans of Flanders  – Everything is Electrified.

In 2010 stond ik mee aan het doopvont van Timelab, een experimenteel stadslaboratorium in Gent. Als gedeelde werkplek voor kunstenaars en makers, co-workers en starters, is Timelab een plek waarbij de rol van de kunsten in de samenleving vanuit de praktijk wordt onderzocht en bevraagd. Canvas maakte in 2014 een reportage over één van de projecten die ik er begeleidde: Atelier de stad: Niets is verloren (paswoord: ads).

Al die bezige jaren bleef er een ander verlangen kloppen in mijn binnenste, dat van het schrijverschap. Ik wist het lange tijd te sussen met het plegen van cursiefjes. Ik deelde de verhalen met een trits volgers in de vorm van wekelijkse blogberichten op In de gloria. Occasioneel verschenen er ook stukjes op De Wereld Morgen en op De Morgen Online.

Sinds begin 2017 ben ik onafhankelijk aan de slag als maker, moderator en facilitator. Mijn literair debuut Na de regen verscheen in april 2018 bij Angèle (Standaard Uitgeverij). Als facilitator en procesbegeleider werk ik regelmatig samen met Eva Peeters, Barbara Raes en Kathleen Melis. Samen initieerden we Sídhe, platform voor kunst, zorg en rituelen. Als interviewer doe ik regelmatig reeksen in opdracht en als verhalenvinder trek ik erop uit voor Verbind je verhaal. Verder schrijf ik portretten en maak ik audiowerk in samenwerking met geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele.

Ik sta open voor nieuwe opdrachten, zeker als die binnen mijn interessesfeer vallen: kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

 

 

 

Contact

+32 (0)497 52 88 05

contact@evadegroote.beNieuwsbrief

Interesse om op onregelmatige basis nieuws te ontvangen? Schrijf je hier in ...