Eva De Groote is maker, moderator en facilitator.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

De fabelachtige stad

De fabelachtige stad

beeld: Randall Caesar

De fabelachtige stad · de fabelachtige stad

 

Wetenschappers trekken aan de alarmbel: de biodiversiteit krimpt aan een steeds sneller tempo. Onze leefomgeving dreigt de komende jaren drastisch te veranderen. Hoe ziet de relatie van de mens tot de natuurlijke omgeving eruit, nu we steeds meer in een stedelijke omgeving wonen? Welke dieren behoren vandaag tot onze leefomgeving, gedomesticeerd of anders?
Voor De fabelachtige stad trekken geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote de stad in om uitzonderlijke verbindingen tussen mens en dier vast te leggen in zes audioportretten. Randall Casaer vangt de magie daarvan in een reeks wonderlijke beelden. De dieren krijgen het laatste woord.

De fabelachtige stad bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een reeks audioportretten met illustraties van Randall Casaer. Het tweede deel is een performance gebaseerd op de portretten waarbij de makers op de planken staan samen met muzikante/componiste Anneleen Boehme en illustrator Randall Caesar.

De fabelachtige stad is een project van Ruben Nachtergaele en Eva De Groote, in partnership met Concertgebouw Brugge en KAAP.

De fabelachtige stad - audioportretten+illustraties: te ontdekken in het Concertgebouw Brugge van 12/9/20 tem 28/2/21 én in een bijzonder parcours in de binnenstad van Brugge in het kader van AMOK, het festival van kunstencentrum KAAP.
De fabelachtige stad - performance: 28/02/21 - Concertgebouw Brugge

'Prachtig gecomponeerd gedicht en soundscape' - Vink, de podcastgids van Nederland