Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

De fabelachtige stad - audioverhalen

De fabelachtige stad - audioverhalen

beeld: Randall Caesar

In Keltische en andere natuurtradities gaat men ervan uit dat dieren niet zomaar op je pad komen. Ze kunnen ook brengers van boodschappen zijn en zitten vol symboliek. Sommige dieren worden bijvoorbeeld in verband gebracht met water en reiniging. Als je een kikker treft, zijn er misschien dingen in je leven die om reiniging of schoonmaak vragen. Het hert staat dan weer symbool voor een terugkeer naar de wildernis. Misschien heb je zelf wel een verlangen naar meer wildheid in je leven.

Voor De fabelachtige stad trokken geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote de stad in om uitzonderlijke verbindingen tussen mens en dier vast te leggen in zes audioportretten. Randall Casaer wist de magie daarvan te vatten in een reeks van tekeningen.

Na de podcast is er de performance. Ruben en Eva zullen op het podium staan met contrabasspeler en componist Anneleen Boehme (van oa LabTrio) en illustrator Randall Caesar die voor de gelegenheid live illustraties zal maken. Elisa Demarré is aan boord voor de dramaturgie.

De fabelachtige stad is een project van Ruben Nachtergaele en Eva De Groote, in partnership met Concertgebouw Brugge en KAAP.

De fabelachtige stad - audioportretten+illustraties: was te ontdekken in het Concertgebouw Brugge van 12/9/20 tem 28/2/21 én in een bijzonder parcours in de binnenstad van Brugge in het kader van AMOK, het festival van kunstencentrum KAAP.

reacties:

'Prachtig gecomponeerd gedicht en soundscape' - Vink, de podcastgids van Nederland

De gezanten van het nat (Heralds of Rain) viel in de prijzen op het HearSay International Audio Art Festival in Ierland met de HearSay FEARLESS 2021 Award  – Fictional or Factual Audio that tears up the unwritten rule book on treatment, sound design, content, edit, or form to simply demand to be listened to on its own terms

De gezanten van het nat (Heralds of Rain) werd gepresenteerd op Banguoja Audio Festival in Litouwen, op 24 en 25 augustus 2021

De gezanten van het nat (Heralds of Rain) werd finalist op het Third Coast International Audio Festival in Chicago in december 2021.