Eva De Groote is audiomaker, schrijver en verbinder.
Ze focust op kunst en samenleving, duurzame systemen en persoonlijke revoluties.

Grond

Grond

Een jonge studente die opgroeide in Frankrijk, is op zoek naar haar biologische wortels en belandt in Brussel. Gravend in de familiegeschiedenis, ontdekt ze niet alleen sporen van de vrouw die haar grootmoeder was maar ook van haar mysterieuze jonggestorven oom Léon. Hij blijkt de schakel om beter te begrijpen waarom de vrouw als zuigeling in een adoptiegezin terecht kwam en waarom haar biologische moeder zo onbereikbaar is. De zoektocht van de jonge vrouw zet echter gebeurtenissen in gang die niet alleen haar eigen geschiedenis beïnvloeden.

GROND is het verhaal over een queeste naar wortels en over de kracht waarmee overleden familieleden ook vandaag soms nog de touwtjes in handen lijken te hebben. Een roman over onverwachte verwantschappen op al even onverwachte plaatsen. En over de natuur, die er altijd is om naar terug te keren.

lanceringsweekend GROND: 7+8+9 mei 2021 bij BLANCO (Coupure Rechts 308, Gent)

het boek werd gepresenteerd samen met de podcast Nabij en een tentoonstelling met werk van Steffie Van Cauter geïnspireerd op de podcast.

Reacties:

'Een aanrader!'
Sofie Vandamme, De Letterie

'Ik werd volledig meegezogen in al die werelden. Het heeft me doen lachen en huilen, het heeft me stil gemaakt. Ik blijf nog even verweesd achter.'
Sofie Rottiers

'Jouw boek is al een paar dagen uit en het zindert nog altijd na.'
Sophia De Wolf

'Meer van dat!'
Rita Biltris

Getipt in:

Knack Focus in mei 2021
Feeling in juni 2021
Flair in juni 2021